Statul de drept ar trebui să fie o structură bazată pe ordinea de drept şi în care să domnească legea, aceeaşi pentru toţi. La noi, în România, mai intens decât în Occident, se preamăresc valorile statului de drept, Democraţia şi Justiţia independentă. De fapt, cele două valori, dispărute din societate de vreo două mii de ani, sunt utilizate în exces ca anestezic social şi gogoşi propagandistice.
Principala instituţie a Democraţiei ar trebui să fie VOTUL. Declarativ, aşa e, cu toţii se cramponează de vot dar în fapt, prin manevre mizerabile, votul se fură sau se neglijează. Statul comunist îşi apăra votul prin Justiţia comunistă. Statul „declarat de drept” de astăzi, îşi apără voturile prin Justiţia aşa numit independentă. Această justiţie, promovată politic pe ideea „Justiţia e independentă”, a încercat să-l înlocuiască pe Dumnezeu din mintea oamenilor, cu judecători şi să ne impună interdicţii privind comentariile despre verdictele şi membri ei. Dar vai, ei sunt muritori, nu pot fi Dumnezei, sunt supuşi păcatului omenesc, unii mint şi fură, toarnă la serviciile secrete, dau verdicte la comandă politică. Aceasta nu e Justiţie, este o gogoaşă pe care scrie Justiţie iar ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor luni, este o gogoaşă numită Democraţie.
Din păcate, cel care plăteşte mereu e poporul.
Şi totuşi, spre deosebire de occident, noi am avut şansa enormă să gustăm libertatea deplină în decembrie 89 şi primele luni din 1990.
Astăzi însă, şapte milioane cinci sute de mii de cetăţeni au votat ca borfaşul Băsescu, promovat de serviciile secrete în fruntea statului, să plece.
A ţinut cineva cont de asta?
Au venit căţiva aşa numiţi judecători, numiţi pe criterii politice, să judece votul popular. 
A cui dreptate e asta? Devine evident că aparţine celor care ne oferă zilnic gogoşile numite Democraţie, Justiţie independentă, drepturi fundamentale.
Nu cred că astăzi, mai consideră cineva că un preot turnător la Securitate e mai vinovat decât un judecător turnător? Ei sunt blestemul pe capul naţiei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s