Despre dreptul si vointa europene

Posted: 16 decembrie 2012 in morala, politic, românia
Etichete:, , , ,

Sunt din ce în ce mai revoltat pe ceea ce a ajuns Uniunea Europeană.
Oficialii Uniunii Europene (Consiliul European şi Comisia Europeană) îşi încalcă propria legislaţie, aceea care conferă supremaţia Dreptului European asupra legislaţiei naţionale.
„Conform principiului supremaţiei, dreptul european are o valoare superioară faţă de legislaţiile naţionale ale statelor membre. Principiul supremaţiei este valabil pentru toate actele europene care au caracter obligatoriu. Statele membre nu pot aşadar să aplice o normă naţională care ar fi contrară dreptului european.”
Dacă în privinţa raportului Drept European / Drept Naţional, lucrurile sunt clare, în privinţa raportului Voinţă Europeană / Voinţă Naţională lucrurile se complică.
Niciunde în legislaţia europeană nu veţi găsi vreun articol care să stabilească faptul că voinţa Bruxellesului e supremă. Voinţa oficialilor europeni a încălcat supremul drept al democraţiei, dreptul la vot!
Nu mă refer la dreptul de a vota ci la modul cum votul nostru contează.
Referendumul din iulie a arătat cât se poate de clar că dezastrul şi ruşinea României se numeşte Traian Băsescu. Am vrut să scăpăm de el şi Uniunea Europeană şi-a impus voinţa ei.  Acum, la alegerile parlamentare, s-a aşteptat decizia aceloraşi oficiali europeni.
Ce-am ajuns noi, gunoiul şi bătaia de joc a unor grupuri care, prin orice mijloace, caută să-şi menţină slugoiul la putere?
Cine se face vinovat de faptul că, la 23 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, am ajuns în situaţia de-a ne revendica identitatea, independenţa, demnitatea şi onoarea?
N-am votat la parlamentare din mai multe motive. Principalul motiv a fost acesta, că nu voi accepta ca votul meu să fie interpretat de o voinţă şi nu de o lege. Celelalte sunt date de clientelismul, nepotismul şi curvăsăria existente în formaţiunile politice.
Dacă votul nostru nu contează, atunci, pe bună dreptate mă întreb, de ce Jurământul nu se depune pe cărţile de poker de la Bruxelles?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s