In spatele demisiei Papei Benedict al XVI-lea poate fi batalia pentru Africa

Posted: 11 februarie 2013 in criza mondiala, morala, Neclasificat, politic
Etichete:, , , ,
demisia papei benedict al XVI-lea

Papa Benedict al VI-lea

Astăzi, Papa Benedict al XVI-lea, şi-a anunţat demisia din fruntea Bisericii Romano-Catolice, pentru data de 28 februarie 2013, din motive de sănătate.
Demisia Papei este surprinzătoare şi chiar dacă motivele de sănătate sunt reale, gestul demisiei tulbură lumea! El este menit a aduce în prim-plan Vaticanul.
De ce e nevoie de această mişcare?
Pentru că impactul mediatic este imens.
Cui foloseşte această demisie?
Europei, Uniunii Europene.

Am scris în predicţiile anului 2013 despre bătălia pentru Africa.
Dacă noul Papă va fi cardinalul Robert Sarah, cu siguranţă pacificarea creştină a Africii va îmbrăca o nouă formă. Europa are nevoie de Africa, Europa este într-o criză dublă, economică şi politică, moneda Euro nu poate rezista.

America are nevoie de linişte în Africa iar un presedinte de culoare în Statele Unite şi un papă de culoare în fruntea catolicismului, pot schimba multe în lume. Islamismul îşi va restrânge aria spre lumea arabă asiatică, ponderea Israeulului în pacea Orientului apropiat va scădea, influenţa marilor trusturi industriale europene va creşte în Africa iar prezenţa militară a NATO se va extinde, ca trupe de menţinere a păcii.

Această cruciadă însă, va însemna noi victime, ca toate misiunile pacificatoare ale istoriei, indiferent de simbolul sub care au fost conduse, crucea, semiluna, steaua sau chiar pânza albă!

Comentarii
 1. Tomulescu I. spune:

  … recunosc ca mi-am pus şi eu problema: de ce dintr-o dată, Papa!
  Cred că vârsta (asta este o scuză mai decentă … doar nu o să recunosc public că doar indolenţa mea în a mă documenta este adevarata problemă) nu mi-a permis să înţeleg anvergura manevrei strategice în cazul dat. Dacă doar „murea papa”, era simplă procedura – ajungeam la „habemus…” si gata toată facerea.
  Însă aşa – cu termenul demisiei deja anunţat, se arată nivelul la care s-a ajuns azi, al „adevaratului dialog”, in care marile hotărâri sunt luate intr-adevar de oamenii mari … etc, etc. Si prostimea (respectiv eu) muşca uşor de tot nada lasată „aleator” sau poate sub scuza – sanatatea! …
  Ca idee – o nouă cruciadă, respectiv un război minim – al resurselor, ar fi o soluţie la blocajul economic în viziunea gestionarilor actualei societăţi – pentru că omenirea sau societatea prezentă nu ştie încă decât să dărâme şi să construiască – acceptând tacit hotărârile luate în numele comunităţii. Şi azi, trebuie să dărâmăm un pic din ce s-a construit, ca să aibă ce construi urmaşii noştri …. Să aibă oamenii ocupaţie care să nu le permită să ridice ochii spre soare, să nu cumva să înţeleagă prea mult, sau mai mult decât trebuie ….
  Partea cu folositul sau construcţia de utilităţi în vederea folosinţei de către societate, şi propagarea unei societăţi pacifiste nu există la nivelul actualilor organizatori ai societăţii actuale (trebuie să luăm în considerare şi ideea că – actualii organizatori programează comportamentul viitoarei societăţi).
  Să construim idei si lucruri doar pentru consolidarea spiritului – nu există încă în interesele „managerilor”!
  Dumnezeirea ne dă nişte principii ideale.
  Însă instituţiile religioase caută doar inmagazinarea unor concepte în indivizi (respectarea unor reguli). Pacificarea şi spiritualitatea are valenţe obturate la nivelul instituţiei (patrimoniul şi folosirea patrimoniului are o mare însemnătate în fapt în sânul Bisericii). Dovada – am fost la Vatican – şi am plătit să pot intra să văd ce au „recoltat” cruciaţii în câteva mii de ani, cu arma în mână. În plus (mai degrabă – în minus) nu am avut acces la bibliotecă … Acolo este o procedură ceva mai ciudată. Accesul are particularităţi care nu există în alte biblioteci … însă o să mai încerc să intru în biblioteca aceea …. Subliniez – doar să intru, nu să plec cu o carte de acolo!
  Deci – nivelul spiritual este de fapt lăsat la o anumită stare dorită sau acceptată de prelaţi. Mai exact: nu avem toţi acelaşi nivel al cunoştinţelor … Sau şi mai corect nu avem voie să atingem cu toţii previzuinile şi planurile în care chipurile suntem mici piese de şah.
  … De asta, Maestre!
  Sunt nevoit să aprob punctul dvs de vedere, şi să vă mulţumesc pentru luminarea pusă de dvs. în text!
  … îmi doresc să nu avem dreptate …

 2. Cardinalul Jorge Mario Bergoglio, din Argentina, este Noul Papa, sub numele de Papa Francisc I.
  Era de asteptat, in conditiile crearii Bisericii Unice, a globalizarii si a schimbarilor care au loc pe plan mondial, ca noul Papa sa vina de pe alt continent. Eu am prognozat Africa dar poate ca era prea devreme. Este America de Sud.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s