Tema regionalizării României, impusă de accesibilitatea la Fondurile Europene pentru exerciţiul 2014-2020, este complet falsă iar pentru România poate deveni extrem de pericukoasă.

regiuni romania

macroregiuni romania

macroregiuni

Uniunea Europeană nu poate impune formarea unor regiuni administrative, nu există aşa ceva în Statutul Uniunii Europene. Pentru statisticile privind dezvoltarea locală, de la Bruxelles se cere un singur lucru, definirea unor regiuni de dezvoltare care să corespundă criteriilor de populaţie. Aşa a apărut regionalizarea, iar faptul că sunt patru macroregiuni şi opt regiuni, no name, arată caracterul de referinţă statistică al operaţiunii.
Dar la noi, fiecare şef şi şefuleţ de consiliu judeţean sau local, ia sabia în mână şi se crede voievod. Unii, de pe la centru, mai dobitoci decât ăştia, în prostia lor şi în desconsiderarea completă a tradiţiei şi valorilor româneşti, au început să vorbească despre guvernatori de regiuni. Milioane de români au murit pe diversele fronturi, prin Europa şi prin lume, pentru realizarea unităţii naţionale, ca să vină acum nişte băieţi, cu harta României în faţă şi pixuri împrumutate de prin vest, să se joace de-a Stalin şi Churchill.
Aţi auzit careva, să se ceară punctul de vedere al Academiei Române, aţi auzit careva că se mobilizează universităţile pentru a sancţiona iniţiativa?
Naţia noastră, oare chiar a devenit spectatoare la ceea ce se întâmplă?
Regionalizarea României este categoric un act distructiv, adică un act de trădare.
Pentru accesarea fondurilor europene în exerciţiul 2014-2020, trebuie simplificate procedurile iar o formă de asociere a judeţelor, e o cale simplă şi necostisitoare! Nu pericolul maghiar şi al eventualei secesiuni, este cel mai mare, ci pericolul dat de prostia celor ajunşi să decidă!
Această regionalizare, încercată de un guvern ce-şi caută ocrotirea la cancelariile străine, este un pas spre regionalizarea Europei, un plan mult mai perfid.
Poate revedeţi articolul, scris în iunie 2011,
Despre Europa regiunilor si faramitarea Romaniei, Ungariei, Serbiei, Bulgariei

Comentarii
  1. gheorghe spune:

    Cum poate fi oprita aceasta initiativa anti-romaneasca de destramare a fiintei nationale? – ma refer la modul practic, organizata informarea pana in ultimul catun si combaterea propagandei media.
    Asa ceva cred ca este necesar sa fie facut – informare pentru mobilizarea constiinteli de neam si tara.

  2. Staliin spune:

    Hai ca mi-a placut cum ia lasat pe mitici in curu gol …hehe…asta-i ardelean de-a meu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s