Sunt diferenţe semnificative între Statele Unite şi Uniunea Europeană, privind raporturile cu România. Au apărut pe piaţă, în ultimii doi ani,  o mulţime de documente prin WikLleaks. Nu la ele mă voi referi ci la ceea ce se observă uşor dar nu prea vorbeşte nimeni.

Statele Unite duc o politică în interesul lor peste tot în lume. Astfel, interesul lor de control al unui stat, aşa-zis prieten, se restrânge la controlul şi protecţia şefului statului, armatei şi a serviciilor secrete. Pentru Statele Unite, nu contează calitatea acelui şef de stat iar democraţia şi statul de drept sunt ca  o gogoaşă bine glazurată care dă bine în media. Puteţi vedea clar modul cum operează americanii. Ei ştiu foarte bine gradul de corupţie şi modul abject în care Băsescu s-a purtat cu cetăţenii români. Tot de la ei s-au pornit investigaţiile privind corupţia în România. Măsura luată de americani, pentru a nu fi amestecaţi cu mizeria caracatiţei băsiste, a fost simplă, ei împiedicând orice întâlnire Obama-Băsescu. Când va veni timpul, se vor spăla mai uşor pe mâini de mizeria susţinerii lui Băsescu.

Uniunea Europeană ţine la principii. Politica grupurilor europene cere să se respecte procedurile urmând ca să fie promovaţi decidenţi în statul român, favorabili lor. Altfel spus, ei dau o poleială de legitimitate manevrelor prin care decid asupra politicii pe care trebuie să o adopte statul român. Astfel, protejează interesele grupurilor politico-economice care îi susţin. Acesta e motivul care i-a determinat să-l susţină pe Băsescu, considerat fiind ca având în mână serviciile secrete şi justiţia.

Faptul că politicienii români care conduc statul acesta mizerabil, pupă şi mâna stângă şi mâna dreaptă, adică cele cu care administraţia americană şi administraţia europeană se cam şterg la cur, ţine de slaba educaţie şi de lipsa oricăror urme de onoare şi demnitate. Ei puteau jura pe Constituţia US sau la Bruxelles, nu pe Biblie având tricolorul în faţă.

Prietenia pe care o clamează şi americanii şi europenii, nu se deosebeşte cu nimic de prietenia arătată de sovietici timp de peste patruzeci de ani.  Atât sovieticii cât şi americanii şi europenii şi-au promovat şi protejat gunoaiele în conducerea statului român.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s