Nu va suparati pe cercetatori pentru gazele de sist

Posted: 13 iunie 2013 in economie, globalizare, morala, Neclasificat, politic, românia
Etichete:, , , ,

În articolul precedent am arătat de ce nu e nevoie de gazele de şist şi propuneam chiar şi soluţia prin care să se plătească birul dar să nu răscolească subsolul, distrugându-ne viaţa.

gaze de sist

gazele de sist – wikipedia

Exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice e rodul unei cercetări tehnologice. Altfel spus, prin foraje de medie şi mare adâncime, s-au găsit roci poroase care conţin gaz metan. Tema de cercetare a fost de genul „găsiţi o metodă prin care aceste gaze să fie scoase din rocă şi aduse la suprafaţă”. Aşa au ajuns la metoda exploziei rocilor (prin fracturare hidraulică), a colectării şi aducerii gazelor la suprafaţă.
Pentru cercetători a fost un proiect şi l-au rezolvat.
Cu adevărat periculos pentru noi însă este inactivitatea clasei politice care are ca primă obligaţie constituţională „apărarea ţării” şi se face că nu înţelege asta. Tehnologia de exploatare a ajuns astăzi la o asemenea performanţă încât o maşinărie lată de 100m, cu o sapă de 10m adancime, însoţită de utilaje pe 2km, ar putea în 2-3 ani să cearnă întregul sol al României, până la 10m adâncime, şi să colecteze toate mineralele şi metalele de care e nevoie. Din satelit se ştie ce se poate obţine, utilajele nu sunt greu de construit, tehnologia există. Pentru marile trusturi e un business, pentru noi distrugere.
Cercetătorii dau soluţia, managementul de firmă caută s-o pună în aplicare iar politicienii pregătesc terenul în ţările subdezvoltate şi cu politicieni corupţi. Acesta este mecanismul. Vina nu aparţine cercetătorilor.
Dacă aţi fi în cercetare şi cineva v-ar plăti ca să găsiţi o metodă de extragere a diamantelor de la 1200m, fără galerii de mină, l-aţi refuza?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s