În condiţiile în care România este membră a Uniunii Europene iar politica europeană este de piaţă comună, de liberalizare a preţului energiei şi de sistem unitar energetic, în condiţiile în care România are un surplus de energie greu de înghiţit în lipsa industriei, în condiţiile în care decizia economică în România a fost transferată în exteriorul ţării, este complet fals să mai vorbeşti despre independenţa energetică a ţării.
Tema falsă a independenţei energetice a fost relansată de către acest trist personaj aflat în fruntea statului român, Traian Băsescu, cel care a ridicat minciuna la rang de politică de stat. El transmitea în direct într-o emisiune televizată, că oamenii nu ar trebui întrebaţi într-un referendum, dacă vor exploatarea gazelor de şist ci dacă vor independenţa energetică. Adică, vezi Doamne, minte-i pe oameni ca să-ţi obţii interesul! De la Băsescu nu am pretenţii, cuvântul lui are durata margarinei lăsată în soare. Nici chiar de la Victor Ponta nu am pretenţii, îşi urmăreşte interesul peste interesul general şi coabitează din plin cu minciunile marinarului.
Dar, ca să-l aud pe Vlad Nistor, într-o emisiune TV, susţinând aceeaşi inepţie, numai şi numai din motive de solidaritate cu politica USL, mi se pare prea mult. Rolul lui era să-i educe pe ceilalţi şi nu să ia polonicul şi să se înfrupte din aceeaşi mare oală a mizeriei politice româneşti. Puţină decenţă. profesore! E ruşinos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s