Să vă reamintesc ce scrie în jurământul depus de către aleşii neamului la investitură -cf Art.82 din Constituţie:
„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.
Probabil că toţi băieţii ăştia care ajung în funcţii de stat, se scarpină-n cur când rostesc un astfel de jurământ, pentru că prin propăşire, democraţie şi drepturi fundamentale ale cetăţenilor, înţelege fiecare ceea ce vrea sau cât îl duce mintea. Unui dobitoc nu poţi să-i ceri să-şi pună „toată puterea şi priceperea” pentru nobilul scop susnumit, pentru că nu-l duce mintea, iar o lichea oricum n-are nimic a face nici cu demnitatea şi nici cu onoarea pentru că le evaluează în euro şi dolari. Aţi auzit de cineva sancţionat pentru nerespectarea jurământului de credinţă? Nu! Şi nici nu va fi vreun caz pentru că încălcarea jurământului depus nu este vreun delict, jurământul în sine neavând nicio valoare. E numai pentru imagine, pentru festivism.
Care sunt drepturile fundamentale la care face referire jurământul? E vorba despre Drepturile omului, evitându-se specificarea tipului de om şi localizarea sa.
Dacă s-ar edita CODEXUL ROMÂNESC, atunci acolo ar fi trecute drepturile fundamentale ale cetăţenilor români, drepturile ţării şi ale naţiunii dar şi DREPTUL VIITORULUI şi DREPTUL NATURII.
Cine vă dă vouă dreptul să risipiţi resursele şi dreptul la existenţă al generaţiilor viitoare? Cianurarea şi fracturarea hidraulică distrug în egală măsură natura şi şansele la un trai normal. Există proceduri cu mult mai grave decât acestea dar nu le public pentru că eu consider că statul, chiar în forma existentă, are obligaţia de a le cunoaşte şi de a interveni din timp.
Nu va suparati pe cercetatori pentru gazele de sist
Nu e nevoie de gazele de sist
Statul modern şi managementul de ţară
Constitutia si necesitatea Statul modern. Codexul romanesc
Constituţia, statul şi sistemul
Naţiunea şi Constituţia
Tara si Constitutia
Constitutia, tara, statul si natiunea. Partea I
Ce ticalosie ascunde contractul de la Rosia Montana?
Aurul României si coruptia generalizata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s