USL a venit la putere, anul trecut, pe fondul nemulţumirii cetăţeneşti faţă de dezastrul provocat de regimul Băsescu. Au venit cu promisiuni şi cuvinte mari. România a avut o şansă imensă de a intra pe un traseu normal de evoluţie. Parlamentarii şi guvernanţii trebuiau numai să-şi respecte angajamentele faţă de conaţionalii aflaţi în stradă!
A trecut un an şi s-a năruit aproape tot. Sistemul a devenit mai perfid, având încă un braţ, guvernamental. Băsescu încă e preşedinte, justiţia încă este la ordinul sistemului repreyentat de Băsescu, drepturile fundamentale se încalcă din ce în ce mai flagrant, Ponta a învăţat să fie şef adresându-se cu „mă”, Antonescu face pe marele patriot limitându-se la discursuri care deja au început să plictisească, economia se năruie, instituţiile sunt la cheremul politicii. Nu am pretenţii la Băsescu, el încă se mai află sub protecţia singurei frăţii care funcţionează în România, frăţia celor din fosta securitate.
Lumea protestează împotriva măsurilor statului român care vinde tot, distruge tot, supune tot, numai şi numai pentru a i se permite să-i lingă-n cur pe decidenţii politici şi economico-financiari mondiali.  Împotriva a ce ar mai trebui să protesteze românii?
Cât de orb trebuie să fii ca să nu vezi că lucrurile nu mai pot merge aşa?
Statul vrea să impună exploatarea de la Roşia Montană, oamenii protestează, exploatarea gazelor de şist, oamenii protestează, jandarmii sunt din ce în ce mai mulţi, pe frontul din Piaţa Universităţii, pe frontul de la Pungeşti, Vaslui, pe fronturile din Dobrogea. La Izvoarele, Galaţi, oamenii caută răspunsuri iar statul cenzurează raportările cutremurelor către media.
În timp ce clocotul creşte, Băsescu ameninţă cu procuratura pe toţi cei care-i sunt împotrivă iar dacă ar putea face închisori pentru  şapte milioane de cetăţeni, ar face-o! Ponta caută să obţină bunăvoinţa licuriciului, frăţia despre care vorbeam mai sus încearcă să-şi păstreze controlul asupra statului, parlamentul doarme în timp ce visează la regionalizări şi constituţii pe hârtie igienică.
Astăzi, statul român are un preşedinte ipocrit, mincinos şi trădător, încă în funcţie, are un prim ministru care se visează Titulescu în timp ce învaţă şmecherii de cartier, are o Justiţie care funcţionează ca o armată la ordin, un parlament gras şi ineficient.
E cod portocaliu politic, ca o necesitate a demisiei jucătorilor care conduc statul. Pe cine serveşte statul român?
Încă mai e cod portocaliu.
Codexul românesc

Politica de stat dezastruoasa
Ce se intampla la Izvoarele, judetul Galati
Demitizare. Arderea holdelor si otravirea puturilor de apa
Romania nu se imparte intre Basescu si Voiculescu
Codexul romanesc si resursele naturale ale Romaniei
Codexul romanesc si Rosia Montana
Povestea strainului de la Rosia Montana
Inundatiile si inginerii hidro
Solutie pentru Rosia Montana
Demitizare. Statul paternalist
Dreptul viitorului, cianura si fracturarea hidraulica

Reclame
Comentarii
 1. Asadar, nu-ti convine presedintele, nu-ti convine guvernul, nu-ti convine justitia, nu-ti convine parlamentul. O.K. Solutia ta? Jos guvernul!?!?!? Si ailalti? Prietene, cam tii cu ursu’! Cred ca ti s-a facut dor de Udrea. Sau mi se pare?

 2. M-as bucura sa ma insel. M-am saturat sa tot vad jeguri portocalii care, incurajate de timpeniile celor ce guverneaza, au inceput sa scoata iar capul, cu un tupeu tras la xerox dupa cel al lui Basescu, in loc sa se ascunda vreo 100 de ani prin pesteri si paduri, dupa tot ce au facut.
  Sint de acord ca guvernul, in frunte cu premierul, este o uriasa deceptie.
  Justitia si parlamentul, nicio surpriza, de ani de zile presteaza sub nivelul marii. Despre Mari Nelu, ce sa mai vorbim?Campionul absolut al demagogiei, tupeului si egocentrismului exacerbat, calca apasat pe urmele odiosului raposat prin plumbuire.
  Ceea ce nu inteleg este de ce titlul vizeaza DOAR guvernul. Ce, daca s-ar schimba guvernul, s-ar imbunatati ceva in Romania? Eu zic ca e nevoie de o schimbare mult mai profunda, care sa inceapa chiar cu noi!!

 3. silviu spune:

  fix o luna , domnul meu .
  cu respect, silviu prigonitu’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s