Se susţine de către forţele politice, atât cele de la putere cât şi cele din opoziţie, că privatizarea economiei şi mai ales trecerea proprietăţii  către corporaţiile străine (resurse minerale, energie, industrie, agricultură, transporturi) este soluţia pentru dezvoltarea şi modernizarea României.
Nimic mai fals! Ori e ignoranţă. ori ticăloşie.
Interesul corporatist diferă de cel naţional.
Dacă Interesul naţional impune protecţia şi conservarea mediului, a patrimoniului dar şi a resurselor, interesul corporatist este de natura economică, eficienţă maximă a investiţiei, profit maxim, controlul pieţei şi al activităţilor. Aşadar, există un conflict clar între cele două interese, cel puţin în domeniul exploatării resurselor naturale.
Pericolul este însă şi mai mare atunci când în spatele interesului corporatist, există grupuri de influenţă politică. Interesul corporatist poate naşte revolte, manifestaţii, alterarea bugetului, catastrofe eco, război civil şi chiar secesiune.
Dacă serviciile specializate ale statului se limitează la contracararea acestor acţiuni, prin manifestaţii sau contramanifestaţii, vom asista la escaladarea conflictului. În mod normal, un plan naţional de protecţie şi gestiune a resurselor şi o lege care să-l asigure, ar rezolva problema.
În condiţiile actuale însă, când hoţii sunt categorisiţi ca buni sau răi, ai lor sau ai noştri, când dosare de anchetă dispar şi altele sunt fabricate, nu se pot rezolva aceste conflicte. De la Revoluţie încoace, grupuri întregi de influenţă politico-economică, aflate la putere sau în parteneriat cu puterea, au furat, vândut, risipit. Ş tot ei deţin frâiele pentru că şi statul le aparţine!
Parteneriatul stat-corporaţie, transparent, trebuie să înlocuiască cedarea, pe nimic, a drepturilor economice!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s