Bugetul de stat este croit şi administrat de către contabili.
Aşa după cum am mai scris, în 19 mai 2010, în articolul România între economişti, contabili şi borfaşi, rolul contabilului este gestiunea, rolul economistului este economia iar borfaşii existenţi în structurile de stat, trebuie scoşi din joc.
Noi nu avem economişti (cu excepţia câtorva ingineri) iar cei care se pretind economişti nu au viziune, nu cunosc căile de dezvoltare şi nici mijloacele de reglare economico-financiară.
Astfel, s-a ajuns în situaţia în care contabilii, necesari în toate instituţiile, să se ocupe de BUGET, adică de DEZVOLTARE. Este o prostie enormă şi asta provine din incapacitatea clasei politice de a înţelege fenomenul economic. Bugetul se reglează prin manevrele contabililor, care trebuie să găsească soluţii. Se ştie că ei operează pe principii de genul „iau de aici şi pun aici, măresc impozitul aici etc…”.
Nu mă refer la construcţiile speciale, precum stâlpii reţelei de energie electrică dar mă gândesc la urmâtoarele:
1.Impozitarea prafului de pe pantofi– operaţiune strict necesară pentru că întotdeauna praful provine dintr-o zonă poluată iar pantofii îl duc şi poluează altă zonă. Să zicem, stimaţi contabili, că zece milioane de români transportă pe pantofi praf în zone mai puţin poluate. Dacă puneţi impozit 1 leu pe an pe perechea de pantofi purtători de praf, veţi aduce 10 milioane de lei la buget. Super!
2.Accizarea covrigilor. Covrigăriile au prins de minune în ţară. Din cauza sărăciei, românii ronţăie tot mai mulţi covrigi. O acciză de 1 ban pe gaura covrigului, va aduce bugetului încă zece milioane de lei anual. Super
3.Impozitarea flatulenţei! Păi nu vă gândiţi deloc la Încălzirea globală? Douăzeci de milioane de români trag zilnic băşini fără a fi impozitaţi. Dacă puneţi un leu pe an, veţi aduce la buget încă 20 milioane de lei. Iar dacă veţi impozita şi flatulenţa animală, bugetul de stat va satisface orice cerere. Super!

Şi, pentru a vă demonstra buna credinţă, vă propun să înlocuiţi tăbliţele pe care scria „Aici sunt banii dumneavoastră!” cu unele pe care să scrie „Autostradă construită prin impozitarea flatulenţei”.
Iată soluţii contabile pentru reglarea bugetului de stat!
Succes!

Reclame
Comentarii
  1. anca spune:

    Da, la fel de adevarat in anul acesta, ca si in anul trecut si ca si..de douazeci de ani, vorba lui Creanga, care are si o „poveste”,.. din pacate pentru noi, cei de acum, mult ma virila!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s