Suntem la 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Se pare că istoria se repetă. Cea mai malefică invenție a minții umane, războiul, își arată iar colții.
Se discută de mult timp că e nevoie de o Pace Mondială care să așeze lucrurile altfel. Pacea consființită prin Conferința de Pace de la Paris din 1946, ajustată prin acorduri între cei mari, cum a fost Malta, în 1989, se pare că e depășită.
Am scris despre pericolul acestui Al 4-lea Război Mondial, începând din 2008.
Lumea se clatină, instabilitatea crește, politicienii fac tot felul de calcule și scenarii.
Nu interesează pe niciunul dintre decidenți, numărul morților de la Kiev, la fel cum nu-i interesează Siria, Caucazul, abuzurile statului în Ungaria și România, revolta grecilor. Deviza lor este ”măcel pentru pace”.
În mințile lor bolnave, o pace durabilă se clădește pe un mare număr de victime. Ca să aduci Rusia în matca ei, trebuie să-i oferi ceva sau să semeni furtună în structurile ei. Furtuna de acum o sută de ani a adus comunismul și dezastrul Europei de Est.
Și nu se știe cum va reacționa China.
Masacrul din Kiev, războiul estului, extinderea conflictului, antrenarea Chinei, împărțirea Ucrainei, o nouă configurație geopolitică… sunt pașii spre infern!

Comentarii
  1. „Macelul din Ucraina”? Masacrul din Kiev? Mai usor cu pianul pe scari, domnule! Noi nu am aflat nici acum ce a fost in Romania, in ’89, iar dumneata stii cu exactitate ce se intimpla la Kiev? Sau esti de la departamentul „Propaganda”?
    Stai sa vedem (daca vom vedea) citi morti au fost in realitate, stai sa aflam cine a tras in cine (daca vom afla) si de ce!
    Cit despre al 3-lea razboi, in mod sigur nu va izbucni (daca va izbucni) atunci cind se asteapta fitecine sa izbucneasca. Prezicatori sint multi …

    • Al treilea razboi mondial, cel mai perfid, a inceput cam in perioada Acordurilor din Jamaica, dar trebuie sa ai mintea limpede ca sa intelegi. Se numeste Globalizare.
      In privinta propagandei, ai cam dat-o-n bara, scuipa in alta parte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s