Unii, de pe la noi dar si de aiurea, se autonumesc liberali, altii social-democrati, liberal-democrati, populari, conservatori (sic!!) si chiar progresisti. Invoca principii, doctrine, interesul national, libertatea, statul de drept si orice altceva care ii face sa ajunga in prim plan!
Ceea ce este de fapt in mintea multora dintre politicienii de frunte, atunci cand invoca doctrine, este de fapt o zacusca, adica un amestec de asa zise bune intentii, politici de grup, interese personale, dorinta de bani si minciuni electorale. Zacusca politica este de fapt principalul produs in Romania. Ea are etichete diverse, dupa cum e pusa pe un raft mai jos sau mai sus.
Daca intrebi un asa numit conservator, ce-nseamna sa fii conservator, se va scarpina in fund, adica dupa ureche si probabil se va referi ori la o fabrica de conserve, ori la Conservatorul cheii sol! Un asa numit liberal, scarpinandu-se la fel, se va referi la libertate si statul de drept care-i umfla partizanii, un asa numit social-democrat, se va scarpina cu amandoua mainile si se va referi la cei multi in timp ce-i fura banii din buget iar un asa numit popular, se va uita chioras in timp ce-si va masa prostata si te va ameninta pur si simplu cu DNA-ul.
E foarte otravitoare zacusca asta!
Despre disparitia doctrinelor, fenomen fundamental in prabusirea capitalismului si aparitia comunionismului, am scris in 2008 in Capitolul 7 din Manifest, va fi revolutie:
Disparitia doctrinelor si apusul capitalismului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s