Ieri, prin vocea lui Putin, dupa referendumul din 16 martie din Crimeea, Rusia si-a luat inapoi peninsula Crimeea. Occidentul a reactionat declarativ imediat dar important, pentru toata lumea, e ca butoiul de pulbere din zonă sa fie dezamorsat.
Daca Ukraina ar recunoaște pierderea pensinsulei, iar UE, USA si Rusia s-ar reașeza la masa negocierilor și ar semna un alt acord de pace, poate că ar fi șanse. Dar mi-e teamă că mulți dintre cei invocați, își fac planuri de gestiune a dezastrului și nu de pacificare.
Iar noi, ca țară și ca stat, suntem atât de mici!
În momentele grele ale istoriei noastre, au existat oameni de mare calibru în politică. Practic, asta mă sperie cel mai mult, că actualii politicieni nu au nici dimensiune națională, nici dimensiune istorică.
Statul român trebuia să fie pregătit pentru astfel de situații. Suntem într-un moment în care, prezența oricărui client de partid analfabet, a nepoatelor, nepoților, amantelor și vuvuzelelor de profesie, în structurile de stat, amplifică nesiguranța noastră privind șansele României.
Este vorba, pur si simplu, de responsabilitate.
Astăzi, orice cuvând aruncat spre agențiile de știri, poate deveni o bombă.

Reclame
Comentarii
  1. anca spune:

    Mici ca mici,.. dar suntem mărunţi; prietenii din Vest ne-au învăţat să fim mărunţi, .. chiar, pe cei de mai de sus, mărunţiş… Dureros, dar cred că, poporul ăsta… ar fi cazul să ne privim serios în oglindă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s