PSDiștii caută explicații pentru eșecul lor în alegerile prezidențiale. Trecând peste aroganța și gafele lui Ponta, unele datorate lipsei de experiență de viață, cred că motivele trebuie căutate în istoria de douăzeci și cinci de ani a partidului.
În 1990, Ion Iliescu a adus în conducere tot ce avea mai bun partidul (mă refer la PCR) în liniile doi și trei. Era nevoie de o direcție nouă a statului, de o gestiune, în afara Planuui Național Unic, a averii naționale. Cu toate păcatele lui Iliescu, comportamentul lui a fost cel al unui om politic responsabil. De aceea, s-a înconjurat de oameni bine pregătiți. Cum politica partidului trebuia să-și găsească reprezentare și în teritoriu, lideri locali s-au unit pentru acest scop.
Dar, tovarășii au devebit domni, economia centralizată se dividea și se împărțea iar leul s-a transformat în marcă și dolar. Strategii PSD au semnalizat, la fel ca și cei ai PNL, că trebuie controlată și preluată economia dacă vrei puterea.
Adrian Năstase încă mai avea un guvern cu mulți miniștri care își cunoșteau rolul dar în teritoriu, structurile deja deveniseră transpartinice, înlocuind sigla partidului cu aceea a dolarilor și a euro. Banul nu-l poți controla decât prin oameni obișnuiți cu ei.
În altă ordine de idei, schimbările de la vârful partidului au generat venirea unor yesmani în locul celor care trebuiau să implementeze politicile de partid. Așa s-au întărit ceea ce presa numește baroni și la PSD dar și la PNL și PD, devenit apoi PDL.
Ei nu mai jurau pe Biblie sau Constituției ci pe seif!
Mircea Geoană a scăpat de Năstase și și-a adus oamenii lui, o clasă mai jos decât cei ai lui Năstase și două decât cei ai lui Iliescu.
A venit Victor Ponta cu oamenii lui, o clasă mai jos decât cei ai lui Geoană. Era clar că direcția imprimată era descendentă.
Au considerat că pe oameni poți să-i cumperi oricând și cu oricât!
Nu au fost singurii, PNL și PDL au acționat la fel, cerând supunere în locul responsabilității.
Uitați-vă la liderii locali, județeni. Aroganța tipului needucat dar cu posibilități financiare foarte mari, iese în evidență imediat! Acesta nu e un partid, ci o gașcă de șmecheri!
Votul a arătat că lumea s-a săturat de șmecheri, așa l-au sancționat pe șmecherul Ponta la fel ca și pe șmecherul Băsescu și pe șmechera Udrea și alți și alți șmecheri.
Liderii județeni n-ar trebui numiți baroni, acesta e un titlu nobiliar. Ar trebui numiți ”Șmecherii locali al PSD, PNL, PDL”.
Votul de duminică a mai arătat ceva pentru PSD. Faptul că Iliescu l-a votat pe Johannis, iar Geoană așișderea, arată clar că pentru PSD e ceasul al 12-lea.
Curățenie sau dispariție! Politică sau bani!
Pentru asta Iliescu vrea un congres!

Comentarii
  1. GIM spune:

    Vreti ca premierul V. Ponta:
    – SA DEMISIONEZE DIN GUVERN (asa cum cer romanii din diaspora)
    – SA FIE ANCHETAT LA DNA (pentru ca…” l-am prins cu rata-n gura”)
    – SA PLECE DIN TARA? (lasa-ne, “prietene”!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s