Cat de mult a crescut PDL?

Posted: 21 noiembrie 2014 in morala, politic, românia
Etichete:, , , ,

În seria analizei brute a situației partidelor cu pondere semnificativă în viața politică din România, după articolele ”Cât de mult a decăzut PSD?” și ”Cât de mult a decăzut PNL”, urmează analiza PDL.
Dacă PSD s-a format din linia a doua a PCR, imediat după Revoluția din decembrie 1989, PD s-a constituit din liniile trei și patru ale activului de partid. Petre Roman reușise să aducă în PD, activiști ai PCR și specialiști, tineri și dornici de afirmare, care-i mai și contestau pe tovarășii mai mari din PSD (PDSR). Până când a ajuns Traian Băsescu la conducere, PD a păstrat imaginea de forță politică ce acționează pentru instaurarea democrației. Chiar dacă era numai o luptă de imagine, PD nu a forțat.
Acțiunea principală a PD, apoi PDL, a fost de distrugere a reînființatelor partide istorice, PNȚCD și PNL, astfel încât, în democrația autentic românească, să se joace între două partide, PSD și PDL, adică între rude!
Cota cea mai înaltă în decizia politică, a fost atinsă de PDL în anii negri, 2009-2012 când au abuzat de puterea politică. PDLiștii au făcut averi uriașe într-o perioadă în care oamenii supraviețuiau. Mai grav însă decât furtul și deturnarea fondurilor, a fost sfidarea față de restul cetățenilor.
Acum, portocaliii s-au spălat pe față înghițind PNL. Urmele de pe mâini însă, cele ale furtului, îi vor duce pe rând, pe capii partidului în fața justiției și e previzibil ca justiția să nu mai fie a lor.
În urma găștii care a făcut istorie neagră României în anii 2008-2012, nu mai vine nimeni!
Se schimbă viața politică și partidele n-au înțeles încă mersul.
Managementul de partid presupune viziune, nu umori și lătrături.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s