Criza liderilor, prezentată în analiza brută a celor trei articole:
Cât de mult a decăzut PSD?
Cât de mult a decăzut PNL
Căt de mult a crescut PDL?
nu este un fenomen strict românesc. Pe plan european este vizibilă această criză.
Liderii apar și evoluează prin capacități mult superioare celorlalți, iar principalele calități sunt viziunea și capacitatea de mobilizare.
În condițiile renașterii unei țări, națiuni sau comunități, prezența liderilor e grăuntele care coagulează și cumulează interesele în interesul general.
Am mai scris despre evoluția social-economică a unei țări.
Rolul justiției și al serviciilor de informații este acela de protecție. Mă refer la protecția Țării, a Națiunii, a Statului cu tot ceea ce presupune aceasta.
Dezvoltarea unei țări nu poate fi făcută de către justiție și serviciile de informații. Motivul este evident, ele funcționează pe proceduri. În lucrarea ”Codexul românesc, statul și rolul Constituției” am arătat că nu poți asigura prin același sistem și protecția și dezvoltarea unei țări!.
Dezvoltarea țării trebuie să fie rodul politicii!
Politica înseamnă cumul de strategii pentru atingerea unor obiective economico-sociale și politico-militare.
Dacă nu ai lideri cu viziune și capacitate de mobilizare, atunci rolul dezvoltării revine altui mecanism, din altă parte. Este ceea ce se întâmplă de ani de zile cu România iar decizia dezvoltării ei s-a transferat în exterior.
În timp ce se vorbește despre democrație și armonie pe plan european, mecanisme perfide împiedică inițiative locale și promovează supunerea necondiționată față de decizia centrală. Acest mecanism transformă rolul politicii într-unul de curea de transmisie.
Dacă un astfel de mecanism ar fi existat acum două sute de ani, Statele Unite n-ar mai fi existat. Vedeți istoria Statelor Unite.
Mai concludent însă este exemplul nostru, istoria noastră de la 1821 încoace, unde găsim lideri, viziuni, politici de stat în favoarea țării dar și curele de transmisie din 1947 încoace.
Criza liderilor este o criză impusă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s