Adevăruri istorice. Procesul lui Ceaușescu, încununarea justiției!

Posted: 3 ianuarie 2015 in educaţie, morala, politic, românia
Etichete:, , , , ,

La 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, în decembrie 2014, s-a discutat mult despre procesul lui Ceaușescu. Un post de televiziune, total neinspirat și nepregătit, a încercat chiar o reluare a procesului.
Am auzit nenumărate gogomănii de genul ”Procesul a fost o pată pe obrazul justiției române”, ”a fost un simulacru” sau ”s-au încălcat drepturile elementare ale acuzatului”.
Procesul lui Ceaușescu, nu a fost nici o eroare judiciară, nici o pată pe obrazul justiției române.
Să fim realiști și să spunem adevărul.
Procesul lui Ceaușescu a fost încununarea justiției române, a fost cireașa de pe tortul acestei instituții, numită justiție!
Pentru cei care nu au trăit în acea perioadă și pentru cei care au uitat vremurile, le reamintesc că:
1.La Facultatea de drept, primul criteriu pentru admitere era DOSARUL. Dacă aveai origine sănătoasă, așa cum era scris în documentele partidului comunist, aveai șanse să urmezi cursurile de drept. Toată structura de justiție se supunea acestui criteriu și, pe cale de consecință, era supusă partidului comunist. Observ că astăzi, nu mai pomenește nimeni de situația asta. Gândiți-vă că după 1989, aceeași oameni au îndeplinit atribuțiile celor din justiție. Unii, au reușit să se adapteze noilor condiții, dar cei mai mulți judecători, procurori și juriști, au rămas captivi acestor norme și structuri. Ei, după ce ani și ani de zile, au scuipat și condamnat oameni nevinovați, fac acum pe marii moraliști și adepți ai statului de drept.
2.Justiția era o armă a conducerii de partid. Conducerea de partid era și conducere de stat iar Constituția comunistă, stipula clar că ”rolul conducător în statul român, revine Partidului Comunist”. Justiția era arma prin care se scăpa de adversarii politici, cam același stil cu perioada ultimilor zece ani.
3. Nu există nici măcar un singur exemplu de ”măreție” a justiției române, ca să poți afirma că Procesul lui Ceaușescu a fost o pată pe această justiție. Petele nu se pot vedea în noroi, în mizerie!
Acesta e adevărul! O justiție aflată la comanda unei structuri, nu poate judeca în afara comandamentelor acestei structuri. Deci, condamnarea lui Ceaușescu, e rodul poziției justiției din statul român, e încununarea justiției.
De ce a fost însă condamnată și Elena Ceaușescu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s