Lupta, la vârful statului român, este din ce în ce mai ascuțită!
Showul continuă, într-un serial care are episoade cu durata de 24 de ore. E clar că se plătesc polițe, se vede după cum sunt repuse pe rol o serie de dosare.
Lumea vrea curățenie, vrea responsabilitate. Ani de zile de jaf din averea națională, au rămas fără vinovați. Este clar pentru toți că furtul bugetului a fost realizat prin structuri de crimă organizată!
În mod normal, dacă acțiunile DNA-SRI vor merge până la capăt, scoțând din joc grupurile de crimă organizată din fruntea statului român, ar trebui să se recupereze și cel puțin jumătate din furtul estimat, adică vreo două sute de miliarde de euro!
Două sute de miliarde de euro, 200.000.000.000 euro, ar fi exact suma necesară realizării saltului României spre un nivel de dezvoltare european.
Până acum, am asistat numai la acuzații, arestări și show TV. Nu țin minte să se fi recuperat ceva. Încă nu am auzit de acțiuni de recuperare a fondurilor furate și depozitate în băncile străine, de active confiscate, de transferuri ale banilor spre terți.
Aici, intervine în joc FMI, care nu poate accepta ca România să beneficieze de o asemenea sumă, din surse proprii. Asta ar însemna că nu mai e nevoie de-un acord cu FMI, că ar putea fi susținută o dezvoltare rapidă și o creștere a nivelului de trai, fără împrumuturi.

Comentarii
 1. Si chiar crezi ca ar fi vreo sansa ca actiunile concertate SRI – DNA sa aduca la buget nu 200, ci macar 20 de miliarde? Eu am indoieli uriase ca ar putea aduce macar 2 amarite de miliarde. Stii cumva citi bani au adus pina acum?

 2. Da, stiu, niciun leu!
  Asta era si ideea la ceea ce am scris!

 3. Anca spune:

  http://www.cotidianul.ro/elena-gura-de-aur-doar-emblema-unui-deceniu-al-guvernarilor-cleptocratice-255999/
  suntem martorii extirparii unor tumori canceroase din trupul tarii;
  trebuie scos atat cat organismul sa suporte, (altfel, operatia reusita, pacientul mort – i.e Romania)
  si suficient cat malignul sa nu se poata reface.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s