Cam așa merg lucrurile după declarațiile blondei și mai ales după stilul lui, îndelung exersat în politica românească, acela de a victimiza.
Oare chiar așa e?
Oare Băsescu chiar a fost numai un măscărici sau, cum bine zic unii, măscărici pentru licurici? Poate fi el victima celor zece ani în care a fost președinte? Adică, ieșea el pe posturi pentru a-și arăta mușchii și tupeul de borfaș, la ordinul cuiva?
Cert e că a strâns o avere remarcabilă, deși a fost numai în slujba statului. Nu cred că un măscărici poate strânge o asemenea avere.
Apoi, ca să afirmi că un maior, Coldea, de la SRI a pus mâna pe statul român, în condițiile în care acum zece ani erau peste o sută de generali, e cam trasă de păr!
Dacă mai luăm în considerare și puzderia de vuvuzele cocoțate în funcții de stat, de la șefi de autorități și companii de stat până la miniștri și secretari de stat și de la secretariate până la președinția Camerei Deputaților, atunci putem înțelege amplitudinea acestui dezastru.
Cum au ajuns aceste vuvuzele la butoanele statului român? Pe cine au servit?
Întregul sistem promovat de PDL sub comanda fostului președinte, a fost unul de fraudare.
Au fraudat tot ce era legat de bugetul de stat și bugetele locale, dar pentru că nu le-au ajuns, au fraudat și fondurile europene.
Scopul acestor fraude era multiplu: bani pentru partid, bani personali, bani pentru stăpân, bani pentru cumpărarea influenței externe și birul pentru tron.
România este acum referința pentru întreaga lume, în ceea ce privește corupția.
Semnalele externe, de la JAI a Consiliului UE și până la Autoritățile US, sunt clare, spre curățenie!
Revin la întrebarea din titlu și găsesc un singur răspuns, că nu poți fi un simplu măscărici atâta timp cât ai patronat un asemenea grup infracțional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s