Fanfara, smokinguri, flori, ruj, parfum, râsete, suficiență, vorbe mari, scărpinat în fund fără motiv, pupincurism politic, laude, înjurături, desert din sfeclă, aperitiv de margarină cu icre negre, bărbăție și preacurvie etc…
Cei care au fondat liberalismul în Țările române au fost pașoptiștii. De acolo se trage PNL. Pe vremea aceea, aveau spirit și valori, își împlineau datoria de ROMÂNI!
Astăzi, tocmai asta lipsește noului PNL:
-spiritul
-valorile
PNL nu mai are nicio valoare, niciun politician care să reprezinte liberalismul. Acest ciclu s-a încheiat de mulți ani. Tentativei de renaștere a valorilor, încercată de Crin Antonescu, i s-a pus punct o dată cu vizita în Statele Unite. Transformarea unei mișcări politice în curea de transmisie a unor politici externe, nu se poate face decât prin pioni. Personalitățile nu au loc în acest joc.
Despre spirit, definitoriu unei mișcări politice, nici nu mai poate fi vorba. Gilobalizarea se bazează pe decizie unică, nu pe libertatea gândirii și a deciziei.
Un PNL jalnic se laudă cu realizările liberalismului, criticând un PSD la fel de jalnic și la fel de supus, care se laudă cu realizările social-democrației originale.
Criza liderilor și dispariția spiritului au condus la teatrul de marionete de azi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s