Grecii au votat azi împotriva austerității, împotriva condițiilor impuse de troică. Aceasta ar trebui să determine schimbarea politicii economico-financiare europene dar și a troicii.
Am asistat în ultimele zile la dezinformări dintre cele mai penibile. Mari comentatori, inclusiv la noi, mâncau căcat cu polonicul, reducând Grecia la măsline și ulei. Și mai de râsul lumii au fost politicienii de la Bruxelles care au lansat pe piață ideea interzicerii fotografiatului și a postării în rețelele sociale a imaginilor monumentelor de artă, că vezi Doamne, afectează drepturile de autor, deși e vorba de domenii publice. Nu au reușit să schimbe agenda publică, de la situația Greciei.
Băieții de la noi, de la SRI, au făcut pe ei de râs auzind gogomânia, ba unii chiar s-au constipat de râs, spunând ”Ce imbecili, dacă voiau să schimbe agenda zilei, trebuiau să-i deschidă lui Baroso un dosar penal pentru corupție!”.
La noi, marii comentatori politici, puși în slujba Bruxellesului și a troicii, laudă Fondurile Europene pe care UE le pune la dispoziția României, uitând că de fapt UE ne rambursează prin Fondurile Europene cam 0,5% din cât le-am dat noi. Acesta e cruntul adevăr.
Uitați-vă la grupurile franco-belgiene și germano-austriece care au luat comerțul și sistemul bancar dar și la ceilalți care au luat serviciile, resursele și da fapt conducerea statului.
Ai noștri însă tac, pupă mâna întinsă, uitând că au îndatorat și generația următoare.
Grecia a luptat pentru noi toți, cei care dorim o Europă democratică, socială, umană!
Nu-l scuipați pe soldatul care are ținută verticală, el luptă și pentru copiii voștri, în timp ce voi vă ascundeți.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s