”Viitor de aur/ Țara noastră are/ Și prevăz prin secoli/ A ei înălțare!”
Așa grăia Dimitrie Bolintineanu. S-a înșelat!
Iată că, noua frăție europeană franco-germană, dominanta Uniunii Europene, după ce și-a împărțit în România energia, comerțul și sistemul bancar, a decis să conducă direct statul român.
Un german băștinaș, Klaus Johannis e președinte.
Un francez cooptat, Lucian Cioloș sau Csolos, e prim ministru.
Un evreu e șeful Serviciului de Informații Externe.
Aștept mutarea de înlocuire a guvernatorului BNR, Isărescu, cu un reprezentant FMI si declararea șefului SRI ca fiind britanic, american sau în slujba lor.
Curtea Supremă de Justiție ar trebui formată din judecători numiți de Bruxelles, Curtea Constituțională dizolvată iar limba oficială schimbată.
O altă parte a statului e controlată de mafia transnațională.
Ați mai auzit pe cineva să promoveze măsuri de conservare a valorilor noastre?
Aceasta e fața României lucrului bine făcut?

Comentarii
  1. Sa inteleg ca Isarescu NU este reprezentant FMI?

  2. doru spune:

    referitor la conservarea valorilor romanesti,aici avem o problema de secole.Lumea cunoaste prea putin despre cultura romaneasca si stiinta romaneasca.Cred ca ar trebui sa avem pe langa orice institutie de invatamant superior locala(in fiecare judet) oameni carora sa le placa sa cerceteze si sa aduca la lumina tot ce e bun si a fost uitat sau neglijat. Cred ca avem in orice domeniu oameni si prioritati (folclor,muzica,matematica,aeronautica,fizica,chimie,medicina,geografie,geofizica,speologie,istorie,…etc) De asemenea ,munca acestor savanti romani ar trebui continuata si pusa in valoare intern dar si extern. Avem un Stefan Odobleja ,avem un Gogu Constantinescu,Henri Coanda,Victor Babes,Aurel Vlaicu,Traian Vuia,Herman Oberth,Bolliai,Eminescu,Caragiale,Emil Racovita,…si lista nu e gata.Trebuie mentionat faptul ca Romania raportata la nr. de locuitori(fara gluma) a dat omenirii cei mai multi inventatori si savanti.Ca acestia sunt necunoscuti,e numai vina noastra. E bine stiut de asemenea ca suntem o tara care exportam inteligenta.La noi se face scoala,avem chiar dascali deosebiti,avem elevi si studenti deosebiti dar,daca nu le oferim posibilitatea de a ramane in tara…e totul in zadar.Ei isi dau cunostintele la universitati de renume altor studenti,duc o munca de cercetare in marile laboratoare ale lumii ,in timp ce la noi invatamantul si cercetare se degradeaza. La nivel politic trebuie insistat vehement ca acest fenomen de emigrare a inteligentei sa se stopeze.Trebuie sa avem politicieni snsibili la tot ce e romanesc.Trebuie avut insa mare grija ca,CULTURA SI STIINTA ROMANEASCA SA NU MAI INCAPA PE MANA PROSTILOR. E NEVOIE DE OAMENI COMPETENTI si doar asa ne vom putea relansa in lume din nou. Sa fie intr-un ceas bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s