codexul romanesc statul si rolul constitutiei

codexul romanesc

În lucrarea Codexul românesc, statul şi rolul Constituţiei, am arătat că resursele naturale ale României aparţin Ţării, aşa cum Limba română aparţine Naţiunii. Statul ar trebui să primească un drept din partea Ţării pentru a putea decide asupra resurselor. Acest drept nu poate fi conferit prin Constituţie, pentru că aceasta fundamentează Statul, ca organizare şi funcţionare.
Altfel spus, nu poţi să decizi asupra unui bun care nu-ţi aparţine, construind o lege (Constituţie) prin care tu, Stat, devii decident.
În aceeaşi lucrare, în capitolul destinat Managementului modern de ţară, arătam mecanismul prin care Statul pune în operă Hotărârile ţării privind resursele naturale. Nu Statul este cel care trebuie să decidă ci Ţara, prin instituţiile ei.
Acum, luaţi în considerare că Statul decide asupra resurselor de apă potabilă ale Ţării. Statul e vremelnic iar interesele lui nu coincid cu cele ale Ţării. Pentru că primul interes al Ţării este existenţa, prezentă şi viitoare, nu se va accepta poluarea resurselor de apă. Statul poate avea însă alte interese. Nu este un scenariu ireal, uitaţi-vă bine în jur şi veţi vedea că acest scenariu se petrece chiar acum, în realitate. Cianurarea, gazele de şist, exploatările de suprafaţă, puţurile de mare adâncime care exploatează rezerva de apa seculară, toate acestea sunt acţiuni care distrug viitorul, sunt acţiuni împotriva Ţării.
În aceste condiţii este clar pentru toată lumea că Statul nu serveşte Ţara iar o amendare a Constituţiei nu poate rezolva problema. Este necesară elaborarea Codexului românesc şi un management modern de ţară!
Recitiţi  codexul_constitutia_statul

Lasă un comentariu