Petrolul nu mai reprezintă o prioritate mondială. Astăzi, investiţiile în surse alternative de energie, în special fotovoltaică, sunt comparabile cu cele clasice, care utilizează hidrocarburile. Singura problemă, cu adevărat majoră, care mai trebuie rezolvată şi va fi rezolvată în câteva luni, e dată de mediile de stocare energetică, acumulatorii.

Când această problemă va fi rezolvată şi economic (tehnologic este deja rezolvată), în privinţa preţului, piaţa automobilelor îşi va schimba radical structura, în favoarea automobilelor electrice.
În următorii douăzeci de ani, consumul pe plan mondial al petrolului va scădea cu şaizeci la sută. Semnalele clare vin din Japonia care, devastată de cutremurul din 11 martie 2011, a renunţat la energia nucleară şi a iniţiat un program masiv de trecere la energia fotovoltaică.


Investiţiile în energia fotovoltaică vor crea, pe plan mondial, un surplus de energie electrică şi vor rezolva problema hranei. Producţia agricolă, aceea care asigură hrana, vegetală sau animală, se bazează pe consumuri energetice. Ai energie, ai hrană. Aşadar, problemele energiei şi ale hranei, sunt rezolvate în planurile de anvergură ale marilor puteri şi vor fi puse în operă.
De ce totuşi creşte preţul petrolului şi al alimentelor?
Criza mondială, politicile globaliste şi iminenţa unui conflict planetar, duc la aceste creşteri. Altfel spus, cauza e tot în politică, acolo unde banul a înlocuit omul ca referinţă.

Lasă un comentariu