Adrian Năstase e liber. Vă jur!

Ieri l-am văzut, pe post de fată mare, la unul din posturile de televiziune, combătând actuala criză din România şi promovând soluţii!
Da, Adrian Năstase e liber şi o duce la fel de bine. Afişează aceeaşi morgă ca şi Traian Băsescu, singura diferenţă fiind în limbajul forţat elevat al lui Năstase şi popular la Băsescu. Între cei doi şnapani sunt mai multe asemănări decât diferenţe! Pe amândoi i-a interesat propria avere şi nu datoria faţă de ţară, i-a interesat imaginea şi nu demnitatea, i-a interesat minciuna şi nu adevărul! Iar faptul că Traian Băsescu a ajuns preşedinte se datorează atitudinii lui Năstase în perioada în care se credea stăpânul României, ca prim-ministru! El a determinat votul popular pro-DA!
Să vorbeşti despre reforme şi să-ţi critici partenerul din Internaţonala Jafului afişând o mină de patriot şi de inocent e prea mult, mult prea mult! Eu numesc asta “tupeu de borfaş!” Priviţi această ştire difuzată pe Antena 1 acum 4 luni în 29 ianuarie 2010:

adrian nastase dna

Dar să revin la temă. Despre ce vorbea Năstase? Despre programul PSD intitulat:
“PSD respinge genocidul social – Plan de măsuri alternative”
Este redactat în celebra de acum “limbă de lemn” pe sistemul “scrie orice că oricum nu interesează pe nimeni!”
Să zicem că m-am întors în România după douăzeci de ani şi aş fi vrut să sprijin “opoziţia” numită PSD. Citind materialul publicat pe siteul lor www.psd.ro ce găsesc? Iată câteva gogoşele

“Este de necontestat faptul că România este într-o situaţie fără precedent. Şi este la fel de necontestat că trebuie luate rapid decizii pentru ca statul român să nu intre în incapacitate de plată, să poată plăti în continuare salariile şi pensiile, precum şi să asigure în continuare funcţiile sale de bază. PSD respinge categoric soluţia aleasă de guvernare pentru a gestiona pierderile provocate de politicile nesustenabile din ultimii şase ani, respectiv aceea de a plasa toate costurile pe umerii celor cu venituri reduse – fie că aceştia sunt salariaţii la stat, în mediul privat sau pensionari.” (Acestea sunt gogoşile introductive!)

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT PROPUNE MĂSURI ECHILIBRATE PENTRU EVITAREA CATASTROFEI ECONOMICE ŞI SOCIALE

  1. România nu este doar în criză economică, ci şi într-o profundă criză morală, a valorilor şi competenţelor, accentuată de sistemul mafiot-clientelar impus în ultimii ani. (Adrian Năstase vorbeşte despre asta?)
  2. Există alternative. E nevoie însă de responsabilitate, de onestitate, de profesionalism, bun-simţ şi de respect… (Păi voi aţi inventat stăpânii locali numiţi de presă “baroni locali”)
  3. România nu poate ieşi din criza economică punând povara acesteia pe umerii celor mai săraci dintre cetăţenii săi. O naţiune nu poate fi nici puternică nici sănătoasă dacă mulţi dintre membrii săi sunt condamnaţi la mizerie, disperare, foamete şi, pas cu pas, la moarte, în timp ce clientela portocalie, asemenea unor „pisici îmbuibate”, huzureşte pe banii publici. În timp ce ţara sărăceşte, averile celor de la putere cresc rapid şi nesimţit. (Adriane, cât tupeu de borfaş poate să zacă în tine să scrii aşa ceva?… sau altcineva a scris? 🙂  )

Ce propune PSD? … printre altele…

  • Strategie coerentă privind reforma sectorului bugetar. Un audit al funcţiilor guvernamentale făcut de Banca Mondială. Apoi adoptarea pachetului de legi de reforme în domeniile publice fundamentale: educaţie, sănătate, admnistraţie publică, etc. (De ce Banca Mondială? Academia Română mai există? Aţi auzit de ea? De ce timp de douăzeci de ani n-aţi stabilit o strategie? De ce să nu plătiţi voi din averile voastre furate?)
  • Crearea Fondului naţional de locuinţe care să permită construirea a 50 mii de locuinţe complet echipate supuse regimului de închiriere cu garanţii acordate prin Fondul de garantare pentru IMM-uri (Legea aprobată deja în Senat) + (s-o luaţi şi pe Udrea la gogoaşa asta!)
  • Sprijinirea IMM-urilor aflate in dificultate din cauza crizei economice prin instituirea unei scheme de ajutor de stat care să includă şi folosirea fondurilor europene … (de la gogoşi aţi trecut la budinci?-mai sunt 4 sau 5 IMMuri)
  • proiecte naţionale … sprijin … fonduri de risc … etc…
  • Utilizarea expertizei băncilor comerciale pentru accesarea fondurilor europene… (ce au băncile cu România ca stat????? ce interese?)
  • Legea holding-urilor. Creşterea numărului de fuziuni şi/sau achiziţii prin care IMM-uri autohtone să se constituie în holding-uri, beneficiind astfel de creşterea cifrei de afaceri, a puterii de negociere în relaţia cu furnizorii şi creditorii sau de formare şi promovare a brandurilor proprii etc. …( se numeşte “bataille des champs” adică “bătutul câmpilor” sau mai popular “tâmpenii” )
  • Impunerea, în acord cu Uniunea Europeană, a unei taxe de solidaritate pentru  bănci. ????? (La asta chiar am râs, ori nu ştiţi ce-nseamnă solidaritate ori este un anticonstipant :)) )

Se impune preluarea iniţiativei pe scena politică prin promovarea unui moratoriu politic de un an de zile pentru realizarea acestui pachet comun de măsuri economice şi sociale privind ieşirea din criză şi relansarea economică. .. Marasmul economic şi social poate fi evitat prin solidaritate, împărţind corect, echitabil şi eficient povara crizei între cei 22 de milioane de cetăţeni. Din criză nu poate ieşi doar o jumătate de Românie, doar a celor care lucrează în sectorul privat sau a celor care produc bunuri şi servicii publice.România scapă de criză sau se afundă în aceasta în întregul său.

(Păi săracul, pensionarul, angajatul, cu ce anume au contribuit la dezastrul României? De ce trebuie să suporte ei prostia şi ticăloşia guvernanţilor?)
Victore, fă-ţi curăţenie în barcă, aruncă balastul, altfel ieşiţi din scenă!
N-am găsit niciunde un mesaj de scuze adresat poporului pentru prostia şi ticăloşia guvernărilor PSD!

Opoziţia parlamentară nu este soluţia! La fel ca portocalii lui Băsescu ei sunt parte a aceluiaşi sistem, caută soluţii de salvare a statului şi împovărarea întregii populaţii!
Iar despre criză, odată-n plus au demonstrat că n-au înţeles nimic din ce este criza mondială şi ce înseamnă criza României suprapusă crizei mondiale!
Criza poate fi tranzitată mai greu sau mai uşor dar nu poate fi rezolvată! Programele numite “anticriză” sunt parte a minciunii destinate populaţiei!
Statele Unite dezvoltă un program estimat la 20 de ani şi 20000 miliarde de usd pentru tranzitare! Vezi Exceptional – Obama face primul pas spre noua eră! Germania a început să facă acelaşi lucru! Şi nici unii, nici alţii nu vorbesc de programe anticriză! Pentru că-şi respectă poporul!
La noi însă, preşedintele bate câmpii vorbind despre pamperşi iar opoziţia schimbă pamperşii cu solidaritatea bancară! Vă bateţi joc de noi!

Alte articole pe aceeaşi temă
De ce nu v-aţi împrumutat de la populaţie?
România şi criza mondială – Ce urmează?
De ce se prabuseste Romania?
2009-remember-IN LUME

Comentarii
  1. […] rolul partidului. Opozitia n-are soluţii – Este “Out of market”. În articolul precedent Opoziţia parlamentară nu este solutia, am prezentat “antiprogramele anticriză PSD ca răspuns la programele antiRomânia ale PDL […]

  2. […] Prabusirea EURO! Revine Germania la marca? Opoziţia parlamentară nu este solutia! Azi PNL Opoziţia parlamentară nu este solutia! Putem ieşi din situaţia gravă! Dar fără el! De ce nu v-aţi împrumutat de la populaţie? […]

  3. […] Descarcati acest articol: Între Planul Valev şi Planul Ontario.pdf Vedeţi şi: Reforma vs Revoluţie în ordinea Parlament – Justiţie – Armată – Popor Instaurarea dictaturii şi protestele populare Ce înseamnă tupeu de borfaş? România: art.53 vs art.55 Opoziţia parlamentară nu este solutia! Azi PNL Opoziţia parlamentară nu este solutia! […]

Lasă un comentariu