Criza Greciei este rana adusă la suprafaţă de actuala criză mondială.

drahma wikipedia

drahma - by wikipedia

Acum un an, în 21 mai 2010, am scris articolul Frontul balcanic e o necesitate. Va fi revoluţie!. Printre referiri la situaţia din Grecia am scris şi despre cererea manifestanţilor sub forma sloganului „vrem Grecia pentru noi, pentru noi şi familiile noastre, pentru greci!”.
Atât în lucrarea „Manifest, va fi revoluţie” cât şi în articolele referitoare la Criza Mondială, am arătat că prăbuşirea sistemului financiar mondial şi a capitalismului a fost generată de două elemente:

  1. falsitatea banilor şi a capitalului, suportul capitalismului, neacoperiţi în tezaur!
  2. procedura globalizării, ultima invenţie a capitalismului, prin care decizia unică distruge esenţa capitalismului, libertatea pieţei.

Media supusă intereselor grupurilor financiar-politice mondiale, prezintă situaţia din Grecia ca fiind un dezastru al Greciei iar unii finanţatori chiar atrag atenţia asupra suspendării împrumuturilor de susţinere a guvernului grec. Unii au preluat şi în media din România acest tip de abordare.
Nu este numai un fals grosolan ci o intoxicare media!
Nu Grecia este în pericol ci FMI, CE, WB, EURO şi chiar UE.
Grecia este pe punctul să redevină după mai bine de 2000 de ani, fundamentul civilizaţiei europene. În antichitate, tranzacţiile se făceau prin aurul din căuşul palmei. Asta era drahma şi toată lumea avea încredere. Oamenii au nevoie de libertate şi de încredere iar Grecia ne transmite aceasta!
Paradoxul Greciei este dat de situaţia existentă acum. Revenirea la DRAHMĂ ar scoate Grecia din circuitul euro şi ar relansa echilibrul bugetar, dar ar fi un dezastru pentru UE şi mai ales pentru EURO. Iar interesul Europei Unite este altul decât al Greciei. Acum se vede că o construcţie de tipul Uniunii de Ţări, cum este Uniunea Europeană, trebuie să excludă decizia transnaţională (voi reveni la tema aceasta).
Drahma salvează Grecia dar înfundă Euro. Drahma transformă un sistem economico-financiar condiţionat din exterior, într-un sistem intern. Drahma este o soluţie a vremurilor pentru Grecia.
vezi si:
Rebellionis spiritus: Grecia, Algeria, Tunisia, Egipt
Criza mondială – Adevăruri nespuse!
Frontul balcanic e o necesitate. Va fi revoluţie!
Prabusirea EURO! Revine Germania la marca?

Solutii?
Solutiile crizei mondiale

Comentarii
  1. U R A N U S spune:

    grecia socialista s-a surclasat singura in ultimii 60 de ani pentru a demonstra ca se pot descurca fara monarhie si fara relatii serioase, capitaliste, in productie, mergand pe o inlinare sociala exagerata, adica cu cheltuieli exorbitante si furturi – la inalte nivele- pe masura. Au dat chix, de mai multe ori, iar ucum sunt la un punct foarte critic.Nu exista sistem pur, sistemul relatiilor capitaliste in productie si al celor sociale in relatia guvern- societate, sunt cea mai buna combinatie, iar Monarhiile europene si Japonia arata ca chiar asa stau lucrurile.
    rapotrat la Romania as rezuma cam asa:
    ” There is no easy way in, if there were, it wouldn’t be named Romania”.

  2. U R A N U S spune:

    Nu vad cum.Cred ca ar fi si mai rau, „paritatea” ar fi impusa de UE (care are puterea de toate felurile) adica, o drahma ar valora 0,0001 euro, de unde schimburile ar fi dezastruoase, mai ales ca restul europei ar cumpara masiv drahme pe nimic, si s-ar duce sa le cheltuiasca -pe vacante- in Grecia. Combinatiile (si char mai bine zis imixtiunile internationale) nu mai permit unei tari ca grecia (cu o pndere mare economica in turism din exterior) sa joace cum vrea, aceasta poate fi mai degraba posibil in Romania, care niciodata nu a trait prin turism, daca se intoarce-in forta- la o agricultura , de data aceasta moderna , eficienta si ecologica. Si are toate posibilitatile sa o faca, dar nu vrea, pentru ca guvernatii primesc comisioane pentru a nu avea o Romanie competitiva, potentialul general al romaniei(resurse, conditii si valoare umana) depasind cu mult pe al unor tari, care sunt-totusi- cu 50 de ani inaintea noastra, de unde le este frica de aceasta revenire a Romaniei, si tacit, o tin in coada clasmentului.

    • @Uranus Asta e solutia; se rupe de Uniunea Europeana si isi suspenda plata datoriei externe! Nu cred ca NATO isi va invada una din tari pentru a o readuce in infern!

  3. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

    Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti de ce nu ati postat si adresele pe care le-am trimis anterior. Va multumesc !

  4. U R A N U S spune:

    Nu stiu daca asta e solutia dar poate ca AR TREBUI SA FIE; nu cred nici eu ca NATO va invada Grecia pentru ca-si vor suspenda plata datoriilor, insa nu cred ca o vor face, eventual le reesaloneaza , mai se taie din dobanzi, etc. sunt multe instrumente de arbitraj
    Cu toate aceasta mare problema nu cred ca in Grecia se face -efectiv- foamea, sa ne amintim de Islanda, chiar si dupa declarea falimentului, tot e mai bine sa fii somer in Islanda decat doctor in Romania

    • Se schimba lumea iar Grecia poate fi al doilea pas dupa Islanda! Nu vor muri de foame pt ca ei au istoria saracului care a pornit in viata cu o capra si a ajuns armator! Grecii au dat cultura lumii moderne/ razboiul lumii modere/ spectacolul lumii moderne prin olimpiade/ stiinta lumii moderne si – – si laurii:) Eu sunt convins de rolul lor!

  5. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

    Am inteles , am trimis prea multe linkuri … pe viitor sa trimit doar cate unul , nu?
    Referitor la poporul grec ,l-am admirat inca de pe bancile scolii , cand citeam despre orasele stat – polisurile grecesti -Sparta , Atena, sau Teba , Corint , Argos. Imi placeau de asemenea legendele OLIMPULUI , si acum de fapt. Sunt sigur ca asa cum au avut un rol civilizator deosebit de-alungul istoriei , si nu doar pentru Europa , vor avea si de acum inainte , in contextul ”nasterii ” unei noi lumi , un cuvant greu de spus . Asa cum se poate spune, ca au inventat politica , si au creat sistemele de conducere -democratic si oligarhic , fiind cei care au pus bazele sistemului politic international actual , acum la vremuri de schimbare , probabil se vor afla tot in prima linie, asa cum au fost acum cateva mii de ani .

    • Exista o tendinta de a-i considera pe greci ca fiind lenesi si profitori;ceea ce se-ntampla in lume nu face altceva decat sa ne arate ca filonul lor e din acelasi izvor ca al lui Alexadru Macedon; e interesant ciclul spiralat al istoriei cand peste sute si mii de ani se intorc si repeta evenimente asupra acelorasi locuri si popoare!

  6. U R A N U S spune:

    Nimeni nu contesta coplesitoarea importanta a acestei tari, in formarea lumii moderne, insa in ultimii 60-70 de ani- desi nu atat de rau ca Romania- au decazut, si aceasta mai ales economic, unde -prin excedentul obtinut prin turism- ar fi trebuit sa fie una din primele viori mondiale.

    • Grecii n-au avut vocatia de leader economic sau de a fi motorul economiei europene; s-au multumit cu foarte putin ca oameni si de-asta vezi case mici; si ai dreptate ca in ultimii 60-70 de ani au tot primit dar vremurile i-au facut asa dupa impartirea pacii la Paris in 1946!

  7. U R A N U S spune:

    Contextul istoric nu poate fi de neluat in seama ca si in cazul Romaniei, insa -in cazul nostr- cati ani trebuie pentru a intelege realitatea?

Lasă un comentariu